top of page

O NAMA

HIPERPROSTOR d.o.o. je arhitektonski studio osnovan 2005 g. Od ureda koji se u svojim počecima bavio prvenstveno arhitektonskim projektiranjem, proširili smo djelovanje na pripremu i vođenje EU projekata baziranih na zaštiti i očuvanju kulturne baštine, te na vođenje infrastrukturnih projekata poglavito u priobalnom području.

Naš glavni cilj je promicati kulturu gradnje, podići kvalitetu prosjeka realiziranih projekata, kako bi iste mogli zvati arhitekturom. Svakom projektu pristupamo s jednakom željom da stvorimo kvalitetan prostor koji će krajnjem korisniku osigurati funkcionalnost i zadovoljstvo. Nastojimo kvalitetnim radom dovesti arhitekturu u svaki dom. Svojim ustrajnim radom na poboljšanju uvjeta života, ostvarili smo  projekte na koje smo ponosni.

2011. g. s kolegama članovima Hrvatske komore arhitekata pokrenuli smo časopis PRESJEK.

Presjek je 2012. nominiran za nagradu Neven Šegvić,- za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma koju dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata. Posjedujemo licencu za rad na spomenicima kulture.

HIPERPROSTOR / HYPERSPACE
Kušlanova 2/IV
10000 Zagreb, CROATIA
hiperprostor@gmail.com

Tel: +385(0)1-5806-455
 

Bespovratna sredstava se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020.

Projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u sklopu natječaja E Impuls, referentna oznaka Poziva KK.03.2.1.06

Referentna oznaka: KK.03.2.1.06.0603
Naziv projekta: Proširivanje usluge u djelatnosti suvremene arhitekture u tvrtki Hiperprostor d.o.o.

Hiperprostor d.o.o.
Pavla Hatza 15

10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 63348452174

 

Razdoblje provedbe Projekta je od 01. listopada 2017. do 01. svibnja 2018.
Ukupna vrijednost Projekta: 136.226,00 kuna
Bespovratna sredstva dodjeljena u iznosu od 114.430,38 kuna

Opis projekta:

Ključni rezultat ovog projekta je uvođenje BIM tehnologije u tvrtki Hiperprostor d.o.o. kroz koji se nabavlja ArchiCAD softver i napredni hardver koji može podržati rad spomenutog softvera. Također tvrtka nabavlja i dodatnu opremu (mobilni uređaj, canon fotoaparat i termovizijsku kameru) kako bi proširila postojeće kapacitete te će se kroz projekt stručno osposobiti zaposlenici za kvalitetniji rad u tvrtki Hiperprostor d.o.o. Kroz ovaj projekt, zahvaljujući financijskim sredstvima koja nam osigurava Ministarstvo kroz fondove Europske unije, u mogućnosti smo uložiti znatna sredstva u poboljšanje informacijskih-komunikacijskih tehnologija, konkretno u implementaciju novih softvera, stručno osposobljavanje i primjenu nove opreme kojima ćemo ubrzati i poboljšati proces izrade nacrta u arhitekturi te time podići kvalitetu naše usluge i konkurentnost jer ćemo biti u mogućnosti ponuditi napredna, učinkovita i visokokvalitetna rješenja.

Ciljana skupina ovog projekta na prvom su mjestu naši zaposlenici. Projektna ulaganja su osmišljena s ciljem da omoguće kvalitetne radne uvjete i razvoj znanja i vještina te na taj način osiguraju realizaciju njihovih potencijala što direktno doprinosi i uspjehu samog poduzeća. Naša ciljana skupina su svakako i naši klijenti koji će zahvaljujući planiranim poboljšanjima dobiti kvalitetniju uslugu i proširenu ponudu kroz izradu cjelovite dokumentacije koja će se omogućiti upravo kroz ovaj projekt. 

 

Projektom riješavamo probleme zastarjelosti i nedostatnosti postojećih informacijsko-komunikacijskih rješenja (hardver i softver) i nedostatak

stručne osposobljenosti u programu ArchiCAD u suvremenoj arhitekturi. Također uspješnom provedbom povisiti ćemo prihode od prodaje,

zaposliti dodatne djelatnike i povećati privatna ulaganja.

 

 

Osoba za komunikaciju s ponuditeljima: direktorica Dalija Milonja, 091 584 5124

Kontakt adresa elektroničke pošte: hiperprostor@gmail.com

bottom of page